Løpet ble første gang arrangert i juni 1982. Den gang under navnet "Levangerløpet", men fra 1986 har løpet hatt navnet "Stiklestadløpet". 

Under har vi samlet litt historie fra løpene frem til 1990. 

Klikk her for å se artikler fra Stiklestadløpet de senere årene 

1982:
Forløperen til Stiklestadløpet var Levangerløpet den 6. juni. Dette løpet startet på Frol Videregående Skole, over Okkenhaug, Gamle Kongevei, ned Røstadlandet og til Røstad Skole for lunsj. Etter pausen gikk turen igjennom Sjøgata, over Sundbrua, rundt Staupshaugen og utover Nesset, Alstadhaug Kirke med avslutning på Gråmyra. Det var flere poster med praktiske og kunnskapsbaserte oppgaver.

1983:
Startet Levangerløpet fra Frol Ungdomsskole den 27. august og med innkomst i Åsen. Bjarne Granhus fikk første premie MC og Anders Andersen fikk premie for lengste kjørte distanse til løpet. Bare 3 kjøretøyer fra klubben. Resten fra Sør-Trøndelag.

1984:
26.mai ble Levangerløpet som det fortsatt ble omtalt som, ikke avholdt da det kolliderte med et arrangement i Trondheim.

1985:
19.mai var det Levangerløp med bra oppmøte og innkomst på Åsen.

Resultater: Odd Erik Spillum, Zundapp 1942
Svein Holmstad, Ariel 1943
Arnt Grø Royal Enfield 1920
Trond Hegdahl, Chevrolet 1931
Egil Andresen, Chevrolet 1934
Stein Tranvik, Volkswagen 1953

1986:
1 år som Stiklestadløpet med start på Stiklestad og avslutning på Jægtvolden. 6 poster underveis. Deltaker fra Sør og Nord-Trøndelag. Lunsjen underveis ble avlyst på grunn av regnvær, men festmiddagen og dansen gikk som planlagt.

1987:
13. juni gikk løpet fra Stiklestad med avslutning på Snåsa Turistsenter. Løpet var lagt opp som et turløp. Etter starten gikk løpet på østsiden av Leksdalsvatnet og gjennom Steinkjer sentrum. Videre til Binde og Gusthaugen hvor det var rast i finværet. Videre gikk turen langs sørsiden av Snåsavatnet og fram til Snåsa sentrum. På Snåsa Turistsenter var det fest og overnatting.

 

1988:
5. juni gikk løpet fra Stiklestad om Verdalsøra og oppover Verdalen på «Svenskveien» med avslutning på Sandvika Fjellstue. Mange praktiske og kunnskapsbaserte oppgaver. Det var middag, med påfølgende fest, premiering og overnatting.

1989:
Avholdt klubben sin første store utstilling 12. og 13. august. Det ble ikke avholdt noe Stiklestadløp, men 18. juni en søndagstur i samarbeid med Trøndelag Veteranvogn Klubb til Tautra. Over 20 kjøretøy deltok.

1990:
9. juni gikk årets Stiklestadsløp til Strandsone Camping på Snåsa. Løpet gikk i det flotteste sommervær og godt over 20 kjøretøy deltok. Det var deltakere fra Trondhjem og Namdalen, samt fra Innherred. Harald Sakshaug deltok med nyrestaurert Jawa Cizeta. Bjarne Loe i 1928 Chrysler og Anders Andersen i 1929 A-Ford. Vell fremme på campingen var det grillparty i finværet og fluktstolstafett. To karer fra Namdalen overrasket med å fylle koppene fra et bilbatteri. Heldigvis var det ikke batterisyre de fisket opp med syremåleren!