Verdalsrace 2016

Verdalsrace 2016

Publisert av NTMF Webmaster den 13.08.16. Oppdatert 16.09.18.

Verdalsrace 2016 ble kjørt lørdag 13. august. Løpet fikk år rekorddeltakelse med 56 kjøretøy påmeldt ved start. Som vanlig var oppmøte ved parken i Soria Moria, Verdal, med avgang kl. 11:30. I Soria Moria ble servert kaffe og lapper i god tradisjon, servert av Sissel og Ruth fra arrangørklubben NTMF.

Steinar Røstad ønsket velkommen til løpet og orienterte om dagens kjørerute. Før dette lyste han fred over minnet til vår venn og aktive medlem i mange år, Roar Coldevin, som gikk bort få dager før løpet.

Løpet gikk gjennom Verdalsøra til Fleskhus, så over Bjørga hvor E6 ble benyttet til Røra, over stasjonsområdet og ned mot Borgenfjorden. Her kjørte vi over gården Grannan, kjent for sine bakverk av flatbrød og skjenning, til Lorvika i Sparbu og til første stopp ved Mære kirke. Her fortalte Steinar kort om kirka og Mære i historisk sammenheng.

Så gikk ferden videre over Inderøys vide kulturlandskap, forbi Gjørv gård, Straumen med mulighet for bensinfylling, over Skarnsundbrua til Giplingfeltet i Framverran. Her ble vi godt mottatt av den lokale velforeninga på plassen som bydde på pølser, kaffe og vafler. Her ble også teoretiske oppgaver løst, etterfulgt av praktiske: kasting av hestesko og skruing med nøkkel på spesiallaget oppstilling.

Etter alt dette startet returen, tilbake over Skarnsundbrua, ved Øynheim på Utøya gikk løypa over Stokkan til Kjerknesvågen med innlagt stopp for å beskue det maritime miljøet og alt som er bygd der de siste år av ildsjeler. Løpet gikk så videre over Skjemstadaunet og Flatås på Inderøya til Straumen, som er kommunesenteret i Inderøy. Her var duket for pizza og brus i eget lokale på restaurant Rødbrygga. Her ble også løpet avsluttet med premieutdeling og trekning av mange premier – etter startlisten.

Her er vinnerne av Verdalsrace 2016:
Totalvinner: Olav Sæther
2. premie: Terje Neverås
3. premie: Ove Welvang

 
Eldste sykkel: Per Arne Naust, HD 1920 
Deltakerpris: Sverre Valstad, Tempo Lett 1965 

Årets havaripris gikk til 2 deltakere: Joar Langeland (stopp ved Fleskhus) og Reimund Geving (som måtte ha nytt batteri, Røra).

Vi i NTMF takker for det gode oppmøtet og ønsker velkommen tilbake i 1917.