Storvatnet rundt 2019

Storvatnet rundt 2019

Publisert av Steinar Røstad den 20.05.19.

Storvatnet rundt 19. mai 2019

Søndag 19. mai var det igjen tid for Storvatnet rundt, på Fosen. Arrangør er NVMC avd. Fosen. Dette er et tradisjonsrikt løp som vi fra NTMF med motorsykkel har deltatt på mange ganger. Årets løp startet med litt usikkert vær – regn fra morgenen la nok en demper på utfartslysten til mange. Vi fra Innherred ble etter hvert ca 10 stk, og vi startet fra Shell Straumen kl. 9.30. Da var det opphold, og været ble bare bedre etter hvert. Vi hadde en fin kjøretur utover, og møtte mange andre deltakere fra resten av Trøndelag på Olsøykrysset kr. 11. Etter en kort orientering fra løpsleder Ottar Rønning fra Fosen kjørte vi i samlet tropp til Rissa, for besøk på Kystens arv og kaffe. Fortsatt litt småkaldt vær førte til at de fleste holdt seg innendørs.

Vel i gang igjen gikk turen videre til ei Overlandshaugen, hvor vi ble tatt godt i mot med gjestfrihet og bevertning. Her var det innlagt en konkurranse, hvor poenget var å tippe hvor mye vann som gikk i en ballong før den sprakk. Her var en av deltagerne fra Innherred svært heldig med svaret – kun 10 gram feil førte til seier og løpskrus i premie.

Kommentar: Her er Tore litt beskjeden, et nytt trofe kommer sikkeret til Holme garasje. En gjeng fra Leksvik, deltok med mopeder. De brukte Storvatnet rundt for å teste ut sine mopeder til årets store happning, som er en tur til Vårskjelven i Valdal i pinsa. 42 mil en veg og så skal de hjem igjen, forhåpentligvis!

Nå var været blitt helt utmerket, og kjøreturen hjem forløp helt utmerket. For oss fra Verdal ble dette en tur på totalt ca 230 km – helt grei dagstur på veteran mc. Totalt deltok ca 44 sykler og førere. Vi ser at det blir færre av de helt gamle syklene blant deltagerne på slike løp. På dette løpet var det to 20-tallere, en Harley Davidson og en Indian. Ellers var det en del etterkrigssykler, og mange 60- og 70-tallere. Dette er vel en helt naturlig utvikling, i og med at eierne av riktig gamle sykler blir eldre de også, men man kan jo lure på hvor det blir av de syklene som vi vet finnes, men ikke er å se lenger? Det er synd hvis det er slik at de bare blir stående, i samlinger eller som investeringsobjekter. Vi vil ha dem ut på veien! Det positive er at vi ser at det finnes en del forholdsvis yngre entusiaster som deltar på nyere sykler, så rekrutteringen til hobbyen ser ganske bra ut.

Mange flere bilder i ALBUM.