LMK forsikring

LMK forsikring

Publisert av Steinar Røstad den 29.11.20.

  Nytt fra LMK 11/20.

LMK-forsikringen – et produkt vi er stolte av.

LMK-forsikringen er et unikt tilbud til alle medlemmene i LMK. Siden LMK er en klubborganisasjon, innebærer dette at alle som er medlem i en av våre tilsluttede klubber har rett til å benytte seg av denne ordningen.

LMK-forsikringen ble etablert gjennom en avtale mellom daværende Landsrådet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber og Østlandet Forsikring (forløper til dagens IF) så tidlig som 23.06.1982 – med virkning fra 01.01.1983. Snart 40 år senere lever ordningen i beste velgående – fortsatt med lave priser og bedre forsikringsvilkår enn noen gang. Aldri har porteføljen vært så stor og veldrevet som nå.

Målet har hele tiden vært å skape et best mulig produkt – et produkt laget av entusiaster for andre entusiaster. Det gir en trygghet for deg som forsikringstaker at en organisasjon som LMK står ved din side dersom en utfordrende skadesak skulle oppstå. Vi har nå et produkt vi er stolte over å ha skapt sammen med IF, og dette er blant markedets aller beste forsikringsordninger for veterankjøretøy.

LMK hadde noen år samarbeid med andre forsikringsselskap om LMK-forsikringen. Fra 01.01.2018 var vi igjen tilbake hos IF. Nå er det slik at LMK-forsikringen ikke er en kollektiv avtale, og det betyr at du som forsikringstaker må flytte egne forsikringer. Det er derfor lurt å sjekke om du faktisk fremdeles har en LMK-forsikring, eller om du har blitt stående igjen med en vanlig veteranforsikring hos en av våre tidligere samarbeidspartnere. Vi opplever at mange har trodd at LMK overførte denne automatisk, noe vi ikke kan gjøre.

Husk at som bruker av LMK-forsikringen er du også med på å støtte opp om LMKs arbeid. LMK mottar provisjon fra IF, noe som gjør oss i stand til å drifte organisasjonen og jobbe for veterankjøretøyenes rettigheter i dagens samfunn. Husk at LMK-forsikringen ikke bare er relatert til de motorhistoriske kjøretøyene. LMK-forsikringen gjelder også på samtlige andre forsikringsprodukter, og LMK-medlemmene tilbys automatisk 15% totalkunderabatt.

LMK har fått et eget nummer for LMK-forsikringen; 21 49 50 37. Kontakt dem om du vil sjekke om du faktisk har en LMK-forsikring, nytegning eller for å få et godt tilbud på alle dine forsikringer.

Mus og kasko.

I forrige «Nytt fra LMK» skrev vi at kasko-forsikringen normalt sett ikke dekker ødeleggelser fra mus under vinterlagring. Den siste tiden har vi hatt en prosess på dette sammen med IF, nettopp med tanke på at 2020 betegnes som et museår. De små gnagerne trekker gjerne innomhus i kulden, og her kan de stelle i stand mye tull som både blir kostbart og tidkrevende. Det er ofte vanskelig å oppdage dem, og derfor ønsker IF en romslig og utvidet praksis knyttet til museskader sett opp mot det som i kaskovilkårene defineres som plutselig. Det fritar likevel ikke oss som kjøretøyeiere å ta normale forhåndsregler under vinterlagringen, men det er likevel ikke alle som har daglig tilgang til kjøretøyet.

Vedlegger derfor et eget skriv fra IF, som ikke kan betegnes som annet enn en skikkelig gladnyhet for alle oss som eier et veterankjøretøy!

 

……

Velger også å minne alle på at man overholder de nasjonale og lokale smittevernsbestemmelsene. Dette slik at vi unngår smittesituasjoner som kan relateres til vår bevegelse. Vi har ingen å miste, og dette er et felles ansvar.

 

Med vennlig hilsen

Stein Christian Husby

Generalsekretær LMK