Nord-Trøndelag Motorhistorisk Forening
Klubbmøte 6. november

Klubbmøte 6. november

Publisert av Steinar Røstad den 06.11.18.

Klubbmøte hos Kjell Ivar 6. November 2018      

Da vi ankom residensen til Kjell Ivar ytterst på den nakne holme på Ekne var gårdsplassen allerede full av biler. Anledningen var en spesiell klubbvisning av oppbyggingen av Norges eldste varebil – Renault 1913, med opprinnelse som varebil hos Freia Chokoladefabrikk. Dette var helt tydelig veldig interessant, 28 medlemmer stilte opp en mørk høstkveld.

Kjell Ivar har en egen Facebook-gruppe hvor han legger ut oppdateringer etter hvert som arbeidet skrider fram. Men i anledning besøket fra NTMF hadde han holdt igjen litt på bildene, så når vi kom viste det seg at han hadde begynt å platekle trekonstruksjonen som utgjør gulv, vegger og tak på bilen. Som vanlig når Kjell Ivar gjør en jobb er det meget imponerende arbeid som utføres her, både som helhet og i minste detalj.

Budsjettet for å få opp dette prosjektet kan synes å være uoverstigelig stort, men Kjell Ivar tar del for del, og finner løsninger på utfordringene etter hvert som de dukker opp. Mange leverandører av spesialtjenester stiller opp med å utføre arbeid og levere deler til selvkostpris. Så kjører Tor Ivar Volla i Norsk Motorveteran en kampanje i bladet hvor han oppfordrer alle veteranklubben i Norge til å bidra med en sum for å få til dette prosjektet. Her har også NTMF bidratt med en sum.

Kjell Ivar ser sjelden mørkt på noe, og det er en god egenskap å ha med seg når man tar på seg et sånt prosjekt. Han lager mye av delene som er helt unike sjøl, og noe hentes fra leverandører over hele verden. Snekkerarbeidet, som er svært omfattende på denne bilen, står Kjell Ivar for sjøl. Dette har krevd mange forskjellige fresejern, som han for en stor del har måttet lage.

Klubben setter stor pris på at vi blir involvert i et slikt unikt prosjekt, og kommer nok til å følge det tett framover.

--------------------

Tore Svartås

Tlf 90572240

 

image.title
image.title
image.title
image.title
image.title
image.title
image.title

Busstur

mandag 20. januar kl. 00:00

ÅRSMØTE 2020

søndag 05. januar kl. 21:40

LMK Nytt 7/2019

onsdag 04. desember kl. 23:12

Klubbmøte på Strandhølmen nov 2019

torsdag 07. november kl. 23:26

LMK

lørdag 26. oktober kl. 16:57